Sinop Akgöl Yaylası

0
594

Bu makalemizde Sinop Akgöl Yaylası hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

Sinop, Akgöl Yaylası keşfedilmemiş doğa güzellikleri arasında yer almaktadır. Sinop, Karadeniz’in güzel şehirleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Sinop’un birçok güzelliğinin arasında bir de Akgöl’de bulunmaktadır. Abant göl ve Uzungöl gibi keşfedilmemiş olduğu için sakinliği ve huzuru içinde barındırmaktadır.

Yaklaşık 3 dönümlük bir alana kaplayan Akgöl, iki çayın birleşip oluşan bu gölün çevresi ağaç deniziyle kaplıdır. Günübirlik piknikler ya da doğayla iç içe olabileceğiniz bir kamp tatili için en doğru noktalardan biridir.

akgöl manzara
akgöl manzara

Çevresinde ki ormanlarda birçok yabani hayvan bulunmaktadır. Yaban domuzu, ayı, kurt, çakal ve tavşan gibi yabani hayvanlara rastlamak mümkündür. Gölün yanında Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait bir tesis bulunur.

Yemyeşil bir çam ormanın içinde, ağaçların rengini kendine giyişi yapmış bir göldür. Keşfedilmemiş Abant Gölü ve Uzungöl kadar insan kalabalığından çok uzak olan Akgöl şehir betonları arasında yaşarken fazlasıyla doğal yaşama hasret kaldığımız bu zamanlar da Akgöl’de bu kalabalıklardan uzaklaşmak isteyenler için doğru adrestir.

akgöl kış
akgöl kış

Akgöl Nerede ve Nasıl Gidilir?

Akgöl, Sinop’un Ayancık ilçesine bağlı, Bakırlızaviye Köyü’nde yer almaktadır. Ayancık ilçesine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Akgöl’e, Ayancık yolunun 30 kilometresindeki Akgöl sapağından girerek ve yaklaşık 5-6 kilometre daha yol gittikten sonra ulaşabilirsiniz. Eğer aracınız yoksa araç kiralamanızı öneririz. Araç kiralamak istiyorsanız Sinop Merkezde yada Gerze Merkezde araç kiralayabilirsiniz.

Akgöl’de Ne Yapılır
Akgöl’de Ne Yapılır

Akgöl’de Ne Yapılır

Yılın her anında ziyaret edebileceğiniz Akgöl, her mevsim sizlere ayrı bir güzelliğini sunmaktadır. Bahar ve yaz aylarında yemyeşil doğasıyla ve kuş cıvıltılarıyla, sonbahar renk cümbüşüyle, kışın ise beyaza bürünmüş haliyle sizleri mest edecek manzaralarıyla sizleri beklemektedir.

Akgöl’de en iyi yapılacak aktivite bol bol fotoğraf çekinmek ve kafa dinlemek diyebiliriz. Akgöl’ün bulunduğu alan oldukça geniş, o yüzden gölün çevresinde doğa yürüyüşü yapabilir, bol bol huzuru dinleyebilirsiniz.

Bu manzaraya karşı piknik yapabilirsiniz. Etrafında piknik ve ızgara yapabileceğiniz alan bulunmaktadır. Gölde sandalla gezebilirsiniz. Kamp yapabilirsiniz. Son dönemlerde kampçıların gözde mekanı olarak popüler olan Akgöl, kamp yapmak isteyenler için doğru tercih diyebiliriz.

Erfelek Şelalesi Çevresinde Gezilecek Yerler
Erfelek Şelalesi Çevresinde Gezilecek Yerler

Erfelek Şelalesi Çevresinde Gezilecek Yerler

Erfelek Şelalesini gezdikten sonra buradan kopabilirseniz eğer Sinop’ta bulunan diğer güzellikleri ve tarih kokan tarihi yerleri gezmenizi öneririz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz