Marmaris Sedir Adası

0
979
Sedir Adası
Sedir Adası

Bu makalemizde Marmaris Sedir Adası Hakkında Bilgi vereceğiz. Serin suyu altın sarısı kumları ile tatil yapmak isteyenler bu makalemizi mutlaka okumalısınız. Herkesin bildiği Marmaris’in biraz uzağında kara ulaşımının olmadığı mükemmel güzelliklerin yer aldığı Sedir Adası.

Marmaris Sedir Adası diğer bir adıyla Kleopatra Adası olarak da bilinmektedir. Hem antik kalıntılara seven hem de altın sarısı kumuyla, serin suyuyla tatil yapmak isteyenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden birisidir. Sedir Adası günümüzde hem yerli hem de yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği yerlerden biridir.

Gülen, Kleopatra, şiir, aşk, balayı isimleriyle de anılır. Bu kadr güzel isimlerle anılmasının sebebi gelip gören kişileri kendine hayran bırakacak kadar güzelliğe sahip olmasıdır. Altın sarısı harika kumu ve mavinin her tonuna hakim deniziyle ziyaretçilerine eşsiz bir tat sunmaktadır.

Sedir Adasındaki eşsiz sarı kumu dünyada eşi benzeri olmadığı için Kültür Turizm Bakanlığı tarafından koruma atına alınmıştır. Sedir Adası yani diğer adıyla Kleopatra Adasına daha önce gitmediyseniz gitmenizi tavsiye ederiz.

Adadaki diğer önemli bir yer ise Kedrai Antik Kenti’dir. Antik kesme taşlarla yapılmış kule, sur duvarı, anti tiyatro, Apollon Tapınağı, kilise, agora ve anti liman kalıntıları bulunmaktadır. Mavi ve buz gibi soğuğun eşliğin tarihi dokunun eşliğinde gözde tatil yerleri arasındadır.

Marmaris Sedir Adası Manzara
Marmaris Sedir Adası Manzara

Sedir Adası Tarihi Nedir?

Bir efsaneye göre Mısır Kraliçesi olan Kleopatra sevgilisi Roma komutanı Antonius’u ziyaret etmek için Tarsus’a gitmiştir. Daha sonra Kedrai Adası’na gitmiştir. Ama burada onun dikkatine çeken bir şey olmuştur. Adada hiç kumun olmayaşı Mısır Kraliçesinin dikkatini çekmiştir. Daha sonra sevgilisine konuyu anlatan Mısır kraliçesi Kleopatra sevgilini harekete geçirmiştir. Kuzey Afrika’dan gemilerle kum getirtmiştir. Daha sonra burası bu iki çiftin buluşma noktası olmuştur.

Ama günümüzden kumların azalışından kaynaklı önlemler alınmıştır. Sahile havlu sermek kesinlikle yasaktır. Kum almak yasaktır ve adadan duş almadan gitmekte yasaklanmıştır.

Marmaris Sedir Adası Üreti Ne Kadar? Marmaris Sedir Adası Ziyaret Saatleri Nedir?

Sedir Adası’na giriş fiyatı 30 TL olup ama müze kartınız olduğu takdirde ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Sedir Adası, antik yapılarla dolu olan ada yaz döneminde (15 Nisan – 2 Ekim) 08.30-19.00 saatleri arasında, kış aylarında ise (14 Nisan – 3 Ekim) 08:30 – 17.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Marmaris Sedir Adası’na Nasıl Gidilir?

Tekne: Muğla – Marmaris yolundan çıkıp Akyaka Beldesi yoluna girerek Geliboyu Köyünden kalkan teknelere binerek ulaşabilirsiniz. Ayrıca Çamlık İskelesin’den düzenli olarak kalkan teknelere binerek ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz