Fethiye Ölüdeniz Nasıl Gidilir – Yamaç Paraşütü ve Kamp

0
840
Muğla Fethiye Ölüdeniz
Ölüdeniz, Fethiye Ölüdeniz ve Fethiye Ölüdeniz Kaç Saat

Bu makalemizde Fethiye Ölüdeniz Nasıl Gidilir – Yamaç Paraşütü ve Kamp hakkında detaylı bilgi vereceğiz. Eğer sizlerde merak ediyorsanız mutlaka okumalısınız…

Ölüdeniz, Türkiye’nin en popüler denizleri arasında yer almaktadır. Günümüzde Muğla’ya bağlı olan Fethiye ilçesinde bulunmaktadır. Ölüdeniz, her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti misafir ediyor. Kendine has eko çeşitliliği, deniz ılıklığı ve plajıyla oldukça değerli bir denizdir. Bu metnimiz Ölüdeniz hakkında merak edilen birçok soruyu sizlerle paylaşacağız. Ölüdeniz de yapılacaklar ve Ölüdeniz de kamp yapmak gibi konular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ölüdenize Nasıl Gidilir?

Ölüdenize gitmek için sizlerin konumunu göre bir rota çizilmesi gerekmektedir. Bölge, Muğla il sınırları içerisinde bulunuyor. Muğla merkeze ortalama olarak 60 – 65 kilometre uzaklığındadır. Ayrıca birçok turizm şirketi, Ölüdeniz’e gitmek isteyenler için özel seferler organize etmektedir. Bu seferlere katılarak da ulaşım, barınma ve temel ihtiyaçlarınızı rahatlıkla halledebilirsiniz. Genel olarak şehirlerden, Ölüdeniz’e yol mesafesi şu şekledir:

  • Antalya, Ölüdeniz yol mesafesi; 2 saat 30 dakika civarında.
  • Fethiye, Ölüdeniz yol mesafesi; 30 ila 40 dakika civarında.
  • İstanbul, Ölüdeniz yol mesafesi; 11 saat 40 dakika civarında.
  • İzmir, Ölüdeniz yol mesafesi; 5 saat 30 dakika civarında.
  • Ankara, Ölüdeniz yol mesafesi; 8 saat civarında.

Ölüdeniz’de Kamp Yapmak

Ölüdeniz, kamp yapmak için eşsiz yerlerden birisidir. Günümüzde binlerce genç, her yıl bu bölgeye giderek, kamp yapmaktadır. Ölüdeniz de kamp yapmanın en büyük avantajı; çeşitli kültürden insanlarla tanışma ve eşsiz bir manzarasının olmasıdır. Bilindiği gibi Ölüdeniz, her yıl yüz binlerce yabancı ve yerli turisti ağırlıyor. Ayrıca bölgenin kendine has manzarası ise eşsiz bir seyir keyfini yaratıyor. Bu bölgede kamp yapmak için biraz daha ağaçlık tarafına gitmelisiniz, Ölüdeniz’in plajında kamp kurulmamaktadır. Ancak plaja yakın yerlerde kamp çadırı kurabileceğiniz yerler bulunmaktadır.

Fethiye Ölüdeniz Nasıl Gidilir - Yamaç Paraşütü ve Kamp
Fethiye Ölüdeniz Nasıl Gidilir – Yamaç Paraşütü ve Kamp

Ölüdeniz Adını Nereden Almıştır?

Ölüdeniz, adının oldukça eskiye dayanan eşsiz bir hikayesi vardır. Bu denize verilen isim, sadece efsaneye dayanmaktadır. Kulaktan, kulağa yayılan bir hikaye ile günümüze kadar gelmiştir. Ölüdeniz’in hikayesi ise şu şekildedir; yüzlerce yıl öncesinde, Ölüdeniz bölgesinde geçen gemiler, içme suyu almak için, kıyıya yaklaşarak bu bölgeden su alırlarmış. Bir gün yaşlı bir kaptanın genç ve güçlü oğlu su almak için karaya sandal ile gitmiş. Sandaldan indikten sonra genç ve güzel bir kadın olan Belkız’ı görmüş, ona aşık olmuştur.

Güzel kadın da genç adama aşık olmuştur. Artık delikanlı ne zaman orada geçerse, kıyıya gelerek, O günden sonra Belkız, her gün kıyıya giderek, sevdiğinin yolunu gözlemektedir. Günler böyle devam eder. Bir gün delikanlı ve babası gemide fena bir fırtınaya kapılır. Ancak bu fırtına oldukça şiddetli ve güçlü bir durumdadır. Delikanlı, babasına kıyıya çekilmesi gerektiğini söyler. Babası, genç adamın kıyıda sevgilisini olduğunu bildiği için, kıyıya gitmek istediğini, gemiyi düşünmediğini, düşünür. Oğluyla tartışır, tartışma büyür ve oğlunu denize atar. Delikanlının cesedi, kıyıya kadar gider ve Belkız sevdiği adamın cesedini görür. Kayalıklara gider ve kendini atar. Bu efsane ile birlikte bu bölgeye ‘’ Ölüdeniz’’ ismini verirler.

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü

Ölüdeniz’de sıklıkla yapılan aktivitelerden birisi ise Ölüdeniz yamaç paraşütüdür. Ölüdeniz’in eşsiz manzarasını en güzel yerden görmek isteyen ve adrenalin yaşamak isteyen kişiler için sıklıkla merak edilen yamaç paraşütü, bu alanda hizmet gösteren şirketler ile anlaşılarak yapılabilir. Fethiye Ölüdeniz’de yamaç paraşütü yapan kişiler Babadağ, Ölüdeniz ve Fethiye’nin manzarasını çıktıkları yükseklikten rahatlıkla görebilirler. Paraşütle atlamalar genellikle Fethiye Babadağ üzerinden yapılmaktadır.

Ölüdeniz yamaç paraşütü yapan kişiler katıldıkları tur firmasına ve o günde ki hava koşullarına bağlı olarak ortalama 25 ile 45 dakika arasında havada kalmaktadırlar. Bu süre zarfında yamaç paraşütü yapmak isteyen kişi anlaştığı tur şirketinden bir kişi ile birlikte kontrollü bir şekilde seyehat etmektedir. Ayrıca yamaç paraşütü sırasında görüntü ve videoda çekilebilmektedir. Bu tür video ve resim çekimleri için tur firmasının ayarladığı pilotla anlaşılarak yapılır ve ödeme genellikle o kişiye verilmektedir.

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Fiyatları

Ölüdeniz’de yamaç paraşütü yapmak için bu alanda turlar düzenleyen firmaların 2020 itibari ile güncel fiyat listesi ortalama olarak 600 TL olarak belirtilmiştir. Ancak bu fiyat o gün ki yoğunluk durumu ve yıla göre değişkenlik gösterebilir. Turlar genellikle minimum 20 maksimum 100 kilo ağırlığına sahip kişileri kabul ederler ve yazın 1700, kışın ise 900 metre pist yüksekliğine kadar çıkabilirler. (Fethiye Ölüdeniz Nasıl Gidilir – Yamaç Paraşütü ve Kamp)

Ölüdeniz Fethiye Google Maps Konumu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz