Eskişehir Gezi Rehberi

0
1526
Eskişehir Gezi Rehberi

Türkiye’nin en yaşanabilir şehirleri sıralamasında üst sıralardan hiç aşağı inmeyen Eskişehir, İç Anadolu Bölgesi’nin parlayan yıldızı konumundadır. Eski çağlardan beri merkez bir şehir konumunda olan Eskişehir, son yıllarda şehrin kültürel yapısı ve gezilecek yerlerin artması bakımından Türkiye’nin en gözde yerleri arasına girmiştir.

Eskişehir, konumu, tarihi ve modern şehir yaşantısı ile gezilecek ve görülecek harikulade gezi lokasyonlarına sahiptir.

Sazova Parkı

400 bin m2’lik alana kurulu olan parkın içerisinde, epey yer kaplayan yeşil alanlar ve küçük bir gölet bulunmaktadır. Parkta görülecek yerler arasında en dikkat çekici yapıların başında ‘Masal Şatosu’ gelmektedir. Şehrin manzarasından rahatlıkla görülebilen şato, Galata Kulesi ve yivli minare gibi Türkiye’nin en görkemli yapılarından ilham alınarak tasarlanmıştır. İçerisinde çocuklara özel gösterilerin yer aldığı bölümler, seyir terası, hediyelik eşya dükkanı ve kafe bulunmaktadır.

Sazova parkında gerçek boyutlarda yapılan ve gezilebilir bölümleri olan Korsan Gemisi konsepti bulunmaktadır. Japon Bahçesi ve Türk Dünyası Bilim ve Kültür Sanat Merkezi bulunan diğer gezilebilecek alanlardır.

Eskişehir Odun Pazarı

Odunpazarı Evleri

Odunpazarı bölgesinde yer alan bu tarihi evler, orijinaline sadık kalınarak tekrar restore edilmiştir. Tarih kokan bu alan Eskişehir’e gidildiğinde gezilmeden dönülmeyecek yerlerdendir.

Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi Eskişehir

Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi

Adeta Venedik’i andıran düzenlemesi ve tasarımı ile Eskişehir’in en turistik konumlarının başında gelmektedir. Özellikle yaz aylarında canlı bir yer olan Porsuk Çayı üzerinde Büyükşehir Belediyesi’nin çabaları ile oluşturulan yapay bir sahil bile bulunmaktadır.

Eskişehir Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesi 

Odunpazarı konumunda bulunan müze, Eskişehir’e kazandırdığı birçok yapıyla meşhur belediye başkanın adına açılmıştır. Müze’de Eskişehir’in ünlü simalarından oluşan balmumu heykellerinden, Türkiye’nin sanat, siyaset, iş dünyası, edebiyat ve Osmanlı padişahlarının olduğu balmumu heykellere rastlamak mümkündür. Kesinlikle gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.

Lületaşı Müzesi Eskişehir

Lületaşı Müzesi

Lületaşının memleketi sayılan Eskişehir’de 2008 yılında Kurşunlu Külliyesi içerisinde açılan müzede, 60 sanatçının 400 göz alıcı eserine yer verilmektedir. Eserlerin benzerlerini hemen yanı başında yer alan Atlıhan El Sanatları Çarşısında kolaylıkla bulabilirsiniz.

Atlıhan El Sanatları Çarşısı

2006 yılında Odunpazarı Belediyesi tarafından, Lületaşının dünyaya tanıtılması ve pazarlanması amacıyla açılan çarşı, Odunpazarı Evleri ve Kurşunlu Camii Külliyesi arasında bulunmaktadır. Lületaşından, camdan ve gümüşten yapılan eserleri satın alabilirsiniz.

Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Eskişehir

Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

2007 yılında Odunpazarı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, farklı sanatçıların yorumlarının bulunduğu etkileyici bir sergiye sahiptir. Cama işlenmiş birçok farklı yoruma sahip sanat eserleri bulunan müze, Balmumu Müzesine oldukça yakın bir konumda bulunmaktadır. Odunpazarı bölgesini gezerken uğranılacak yerlerden biri olarak listenize eklemeyi unutmayın.

Frig Vadileri

Eskişehir’in güneybatısında, Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir illerinin kesişim noktasında bulunan Frig Vadileri, Eskişehir il merkezine 80 km uzaklıktadır ve Han ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Antik Frigya’nın merkezi konumunda olan Yazılıkaya (Midas Anıtı), peribacalarını andıran anıtlara ve doğal yontulara sahip görülmesi gereken bir bölgedir.

Konum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz