Amsterdam Gezilecek Yerler – En Güzel 10 Yer!

0
1980
Amsterdam Gezi Rehberi

Dünyanın en farklı ve eğlenceli şehirlerden biri olan Amsterdam; sizi her açıdan etkileyecek bir tatil rotasıdır. Birçok farklı kültürden insanların barış içinde bir arada yaşadığı şehir, çok zengin bir tarihe de sahiptir. Bu birikimi mimari ile sanata da yansıtmış olan Amsterdam’ın kendine özgü yapıları, sanat dolu sokakları ve eşsiz manzaraları sizi kendine hayran bırakır. Bu nedenle Amsterdam gezilecek yerler listesinde ilgi alanı ne olursa olsun herkese uygun noktalar vardır. Amsterdam gezi rehberi niteliğindeki bu yazı ile şehirde gezmeniz gereken 10 yeri keşfedin!

Amsterdam Gezilecek Yerler

Mis Gibi Kokuları ile Bloemenmarkt

Amsterdam’da alışveriş yapabileceğiniz birçok pazar bulunur ancak en ünlüsü Bloemenmarkt yani Çiçek Pazarı’dır. Birçok çiçek veya çiçek tohumu satılan bu pazardan hediyelik eşya da alabilirsiniz. Hollanda’nın sembollerinden olan laleleri de inceleyebileceğiniz pazar, Singel Kanalı’nda bulunur ve suda yüzen bir çiçek pazarı olma özelliğini taşır. Amsterdam’ı özellikle bahar aylarında ziyaret ediyorsanız, rengarenk ve mis kokulu bir durak olarak Bloemenmarkt sizi bekler.

Anne Frank’in Müzeye Dönüştürülen Evi

İki yıldan uzun bir süre, savaşın en zorlu zamanlarında evlerinde Nazi baskısı altında yaşamaya çalışan bir ailenin çocuğu olan Anne Frank, yaşadıkları hayatı kaleme aldığı günlüğünde anlatır.  Aile üyeleri 1944 yılında farklı Nazi kamplarına gönderilen aile üyeleri arasından yalnızca Anne’nin babası Otto Frank hayatta kalır. Anne’in günlüğü yıllar sonra “Anne Frank’ın Hatıra Defteri” adı altında basılır ve her okuyanı çok duygulandıran bir kitaba dönüşür. Böylece Anne, İkinci Dünya Savaşı’nın önemli simgelerinden biri haline gelir. Ailesiyle yaşadıkları ev de müzeye dönüştürülür. Amsterdam seyahatinizde zaman ayırabileceğiniz, çarpıcı bir müze olan Anne Frank Müzesi’nde bu günlük de dahil olmak üzere pek çok kişisel eşya, fotoğraf ve tarihi belge sergilenir.

Şehrin Merkezi Dam Meydanı

‌‌Amsterdam’ın simgesi haline gelmiş olan Dam Meydanı, birçok tarihi binaya ev sahipliği yapması ile ünlüdür. Dam Meydanı’nın ortasında bulunan dönme dolap sayesinde tüm şehri yukarıdan izleme şansı bulabilirsiniz. Her köşesinde sizi şaşırtacak bir sürpriz barındıran Dam Meydanı’nda birçok restoran ve kafe de vardır. Alışveriş yapmak ya da hediyelik eşya satın almak için de Dam Meydanı’nda pek çok dükkan bulabilirsiniz. Tüm bu açulardan düşünüldüğünde Dam Meydanı ve çevresi, Amsterdam konaklama seçenekleri açısından oldukça elverişlidir.

Amsterdam Gezilecek Yerler

Heineken Experience

Heineken Experience, bira tutkunlarının Amsterdam seyahatinde kesinlikle akıllarında bulundurması gereken keyifli bir turdur. Heineken Experience, dünyanın en büyük bira üreticilerinden biri olan Heineken’in eski bira fabrikasında gerçekleştirilir. Binayı gezebileceğiniz, bira tadımı yapabileceğiniz ve hatta kendi biranızı üretebileceğiniz Heineken Experience ile, eğlenceli bir deneyim eşliğinde markanın tarihi ve reklam kampanyaları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yeşilin Verdiği Huzur Vondelpark

Bisiklet ile dolaşmak için en elverişli şehirlerden biri olan Amsterdam’da bu sayede kolayca her yere ulaşabilirsiniz. Keyifli bisiklet yolculuğunuza ara verip rahat bir nefes alabileceğiniz Vondelpark, piknik yapabileceğiniz, parkta bulunan şirin kafelerde kahve içebileceğiniz ve güzel manzarayı seyredebileceğiniz harika bir mola yeridir. Yaz döneminde birçok etkinliğin düzenlendiği Vondelpark’ta harika gül bahçeleri de bulunur.

Van Gogh Müzesi

Hayatının bir dönemini Amsterdam’da geçirmiş olan ünlü Hollandalı ressam Van Gogh’un tabloları, eskizleri ve mektuplarının sergilendiği Van Gogh Müzesi; Amsterdam’ın en çok ziyaret edilen noktalarından biridir. 1973 yılında açılan müzede birçok geçici sergi ve sanat atölyesi de düzenlenir. Van Gogh’un hayatını daha yakından öğrenebileceğiniz ve bu sayede yeteneğine daha da hayran kalacağınız Van Gogh Müzesi’nde Paul Gauguin ve Henri de Toulouse-Lautrec’e ait eserler de bulunur.

Saklı Bir Köşe: Begijnhof

Amsterdam’ın keyifli ama yorucu kalabalığından kısa süreliğine kaçmak isterseniz, doğa ile mimarinin harika bir biçimde birleştiği Begijnhof’a gelebilirsiniz. Mutlaka görülmesi gereken bir nokta olan Begijnhof, geçmişi 1300’lere kadar giden birçok bina, pek çok güzel bahçe ve bir şapeli içerir.

Şehrin Eğlence Merkezi Red Light District

Amsterdam’ın en meşhur kısımlarından biri de Kırmızı Fener Mahallesi’dir. Gündüzleri ilgi çekici binaları ve kanalları ile size harika manzaralar sunan Red Light District, geceleri de canlılığıyla ilgi odağı oluyor. Birçok bar ve restoranın bulunduğu bölgeye yetişkinlere hitap eden tur programlarınızda yer verebilirsiniz.

Amsterdam Kraliyet Sarayı

Amsterdam Kraliyet Sarayı

Dam Meydanı’nda yer alan Kraliyet Sarayı, Amsterdam’ın en göz alıcı binalarından biridir. Tarihi 17. yüzyıla dayanan Koninklijk Paleis, görkemli tasarımı ile ziyaretçileri oldukça etkiler. Yaklaşık 2000 parçadan oluşan bir eşya koleksiyonuna ev sahipliği yapan sarayı gezerken odalardaki ihtişamdan büyülenebilir, birçok ressamın eserlerinin bulunduğu galerileri de ziyaret edebilirsiniz.

Eğlencenin Merkezlerinden Efteling Park

Amsterdam’ın en eğlenceli noktalarından biri olan Efteling Park, dünyanın en büyük tema parklarından biridir. Adrenalin ve eğlence düşkünüyseniz ya da çocuklarınızla seyahat ediyorsanız mutlaka ziyaret etmeniz gereken Efteling Park’ta tüm üniteler masallar ve efsaneler üzerine kuruludur. Birbirinden renkli ve keyifli gösterileri izleyebileceğiniz Efteling Park’ta 7’den 70’e herkes eğlenebilir.

Planınızda hangi lokasyona yer verirseniz verin Amsterdam seyahatinizin eğlenceli geçeceğinize eminiz. İyi tatiller!

Konum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz