Muğla Dalyan Gezilecek Yerler hakkında detaylı bilgi verip sorularınızın yanıt vereceğiz. Muğla’nın Ortaca ilçesinde bakir doğası, tertemiz havası ve tarihi dokusuyla, ülkemizin en güzel yerleri arasında yeri almakta olan Dalyan huzur dolu bir tatil için en doğru adreslerden biridir. Dalyan’da nereler gezilmeli? Dalyan nerededir? Dalyan’a ne zaman gidilmelidir? Gibi sorularınızı bu makalemizde yanıtlayacağız. İyi okumalar…
Dalyan Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Dalyan, Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı olan bir ilçesidir. Bakir doğası, tertemiz denizi, ve tarihi ile huzur dolu bir tatil geçirmek isteyenlerin en çok tercih ettikleri noktalardan biridir. Dalyan, Köyceğiz Gölü ve Akdeniz’i birbirine bağlayan kanal üzerinde yer almaktadır. Fethiye ve Marmaris arasında kalan Dalyan, yemyeşil ormanları ve ipek gibi denizi ile sizleri büyüleyeceğine kuşkunuz olmasın.
Etrafı dağlarla çevrili olmasından kaynaklı rüzgarlara karşı korunaklıdır. Dalyan’da iklim olarak tipik Akdeniz iklimi gözükmektedir. Dalyan’da yaz ayları sıcak ve kurak geçerken kış ayları ise yağışlı ve ılık geçmektedir. Deniz sezonunun erken açılmasından kaynaklı Nisan ayından Aralık ayının sonuna kadar denize girilmektedir.
Dalyan ismi Dalyan Çayı üzerinde yer alan Dalyanlardan almıştır. Dalyan kelimesinin anlamı ” balık tuzağı” demektir. Bu bölge eski bir balıkçı kasabası olarak bilinmektedir. Verimli tarım arazileri bulunmasına rağmen Dalyan’nın kalkınmasına turizm daha büyük bir katkıda bulunmaktadır.
Doğanın bu çevreye vermiş en güzel armağanlarından olan İztuzu Plajı, Kral Mezarları ve Kaunos Antik Kenti, Şifalı suları, çamur banyoları Dalyan’a tatil için gelenlerin tatilden bekledikleri tüm beklentileri karşılamaktadır. Sakin bir tatil geçirmek için her mevsim çok uygundur.
Dalyan’da Gezilecek Yerler
Dalyan’ı gezmek için iki gün ayırmanız yeterli olacaktır. İztuzu plajına giderek tüm yılın yorgunluğu kendinizi o güzel sulara bırakak atabilirsiniz. Tekne turlarına katılarak çevredeki diğer koyları gezebilirsiniz. Kaplıcalara giderek şifa bulabilirsiniz. Kaunos Antik Kenti’nde Dalyan’ın geçmiş tarihi Hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. İztuzunda yer alan Caretta Carettalerın bakım ve gözlerim yerleri olanak barınakları ziyaret ederek onları daha yakında inceleme fırsatını yakalayabilirsiniz. Dalyan’da mutlaka gezilmesi gereken diğer yerler şu şekildedir.
- İztuzu Plajı
- Sülüngür Gölü
- Dalaman Çayı
- Sultaniye Kaplıcası
- Ekincik mağarası
- Yuvarlak Çay
- Köyceğiz
- Dalyan Çamur Banyosu
- Köyceğiz Gölü
Dalyan Nerededir?
Dalyan, Muğla ilimizin Ortaca ilçesine bağlıdır. Marmaris ile Fethiye arasında yer almaktadır. Dalyan’ın kuzeyinde Köyceğiz yer alırken batısında Marmaris doğusunda ise Ortaca yer almaktadır.
Dalyan’a Ne Zaman Gidilir?
Dalyan’ın ılıman iklim kuşağında yer almasından kaynaklı Akdeniz iklimi hakim olarak yaşanmaktadır. Dalyan’da yazları sıcak ve kurak geçerken kışları ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Yılın çoğu kısmı güneşli ve sıcak geçmektedir. Yılın en fazla yağış alan ayı ise aralık ayıdır. Dört mevsim boyunca rahatlıkla ziyaret edebileceğiniz Dalyan sizleri beklemektedir.
Yaz aylarında deniz esen meltem sayesinde o bunaltıcı sıcaklardan sizi kurtarmaktadır. Nisan ayında açılan deniz sezonu ile kendinizi serin sulara bırakarak serinleyebilirsiniz. Kasım ayına kadar deniz sezonu sizlere muhteşem bir deniz tatili sunmaktadır.
Dalyan’a Nasıl Gidilir?
Dalyan’a karayolu ve havayolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Dalyan İstanbul’a 825, Ankara’ya 700, İzmir’e 325 kilometredir. Dalyan Marmaris arası 90 kilometredir. Özel aracınızla Dalyan’a gelmek için Fethiye, Muğla ve Marmaris yönlerini tercih edebilirsiniz.
Havayolunu tercih ederseniz eğer Dalyan’a en yakın havalimanı Dalaman havalimanıdır. Dalaman havalimanı ile Dalyan arası 28 kilometredir. Dalaman havalimanından Dalyan’a en kolay ulaşım aracı taksilerdir.