Manisa Gezi Rehberi

0
377
Manisa Gezi Rehberi
Manisa Gezi Rehberi

Bu içeriğimizde Manisa Gezi Rehberi yer vereceğiz. Sizler de Manisa hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız bu içeriğimize mutlaka okumalısınız.

Manisa, İzmir’den sonra gelen Ege Bölgesinin en büyük ikinci şehirlerinden biridir. İzmir’e yakın olmasından kaynaklı hızla gelişen illerimizden biridir. Manisa dediğimizde ne kadar aklınıza dağlarla çevrili bir şehir gelse de aslında Manisa, Gediz Ovasının bereketli toprakları sayesinde tarımsal üretim de Türkiye’deki ilk üç ilden biridir. Yüzyıllardır dokumacılık, gıda, tarım ve dericilik de faaliyet gösterse de Manisa’nın günümüzde en büyük gelir kaynağı sanayidir. Bünyesinde barındırdığı Vestel, Bosch, Ülker, ECA ve Eczacıbaşı fabrikaları, Manisa’nın Türkiye’deki en büyük Organize Sanayi bölgesi olmasını sağlamıştır. Bu sayede Manisa yıllar için bünyesine büyük göçler almasına neden olmuştur.

Manisa Gezi Rehberi
Manisa Gezi Rehberi

Manisa’nın Tarihi

Tarihi kaynaklara göre bugün Yunanistan’ın Tesalya Bölgesinde yer alan Pelion Dağı etrafında yaşamış olan Magnetlerin, Manisa’nın kurucusu olduğu düşünülmektedir. Manisa’nın bu verimli topraklarında tarih boyunca birçok medeniyet hakim olmuştur. Bu medeniyetler şu şekildedir; Hititler, Frigler, Yunanlar, Lidyalılar, Romalılar, Osmanlılar, İranlılar, Bizanslılar ve Saruhanoğulları’dır. Lidya bölgesi olarak anılan alanın büyük bir kısmı Manisa’nın sınırları içerisinde yer almasından kaynaklı Sardes de içine alarak 25’den fazla antik kenti bünyesinde barındırmaktadır.

Osmanlı Döneminde Manisa’da yer alan Manisa Sancağının, geleceğin padişahlarının burada eğitim görmesi ve iyi bir eğitim görmesini sağlaması günümüzde halen daha Manisa’nın Şehzadeler Şehri olarak anılmasını sağlamıştır. Osmanlı Döneminde 16 şehzade burada sancak beyliği olarak olarak görev yapmıştır. Bu şehzadeler şu şekildedir; Süleyman Çelebi, Mehmet, Mustafa, Abdullah, Alemşah, Korkut, Mahmut, Yavuz Selim, Mustafa, 2. Selim, 3. Murat ve 3. Mehmet’dir.

Manisa Gezilecek Yerler

Geçmişten günümüze pek çok kültüre ev sahipliği yapmış olan Manisa, doğal güzelliklerinin yanı sıra gelen yerli ve yabancı turistleri tarihi ve kültürel mirasları ile büyülemeye devam etmektedir. Manisa’da gezilecek yerlerin bir kısmı şehrin içinde yer alırken bir kısmı da şehrin dışında yer almaktadır. Bu yüzden Manisa’yı bir günde gezmeyi planlıyorsanız maalesef bir günde gezmeniz mümkün olmayacaktır. Şimdi Şehzadeler şehri olan Manisa’da nereler gezilmelidir onları vereceğiz.

  1. Spil Dağı
  2. Ağlayan Kaya
  3. Kula Peribacaları
  4. Kurşunlu Kaplıcaları
  5. Manisa Kalesi
  6. Muradiye Camii
  7. İvaz Paşa Camii
  8. Sardes Antik Kenti
  9. Thyateria

Bu saydıklarımız Manisa’da mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerdir. Manisa’ya kadar gelmişken mutlaka Manisa Müzesini gezmeden, görmeden dönmeyin deriz.

Manisa Nerede?

Manisa, Ege Bölgesinde yer almaktadır. Doğusunda Uşak ve Kütahya yer alırken batısında İzmir yer almaktadır. Kuzeyinde Balıkesir Güneyinde Aydın yer almaktadır. Ve Güneydoğusunda ise Denizli yer almaktadır.

Manisa Gezi Rehberi
Manisa Gezi Rehberi

Manisa’ya Ne Zaman Gidilir?

Manisa’da konumu nedeni ile Ege ve Akdeniz iklimleri hakimdir. Ama Doğu ve dağlık bölgelerinde ise karasal iklimde görmeniz mümkündür. Hava sıcaklığı Haziran- Ağustos arası 40 dereceye kadar yükselmektedir. Bu yüzden eğer Manisa’yı gitmeyi düşünenleriniz varsa ilkbahar ve sonbahar aylarında gitmenizi öneririz. Ve Manisa’nın yöresel festival ve etkinlikleri de bu mevsimde yapılmaktadır.

Manisa Nerede Kalınır?

Manisa’da toplam 17 ilçe bulunmaktadır. Konaklamak için Akhisar, Alaşehir, Kula, Salihli ve Turgutlu ilçelerinde bulunan otelleri ve pansiyonları seçebilirsiniz. Bu bölgelerde 4 ve 5 yıldızlı otellerin yanı sıra günübirlik kiralık evler, apartlar ve pansiyonlar bulunmaktadır. Otel fiyatları bulundukları konuma ve verdikleri hizmete göre değişiklik göstermektedir. Ama hiç bütçeye uygun konaklama imkanları vardır.

Manisa Gezi Rehberi

Manisa Şehir İçi Ulaşım

Manisa’da şehir içi ulaşım taksi ve otobüs ile sağlanmaktadır. Sabah 07.00’de başlayarak akşam 22.00’a kadar otobüs seferleri devam etmektedir. Manisa otobüslere binerken daha indirimli binmek için, Manisa Şehir için ulaşım için indirim sağlayan Manulaş ulaşım kartına sahip olarak daha indirimli binebilirsiniz. Tam kart fiyatı ise 5 Türk Lirasıdır.

Manisa Gece Hayatı

Manisa’nın yerli halkı tarafından gece hayatı pek benimsenmemiştir. Ama Manisa’da bulunan Celal Bayar Üniversite nedeni ile üniversite öğrencileri sayesinde çok fazla gürültülü olmayan kafa ve bar açmalarına neden olmuştur. Manisa’da daha çok türkü barlar yaygındır. Ama gençlerin gece geç saatlere kadar eğlenebileceği mekanlar bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz