İnebolu Gezilecek Yerler ve Tarihi

0
389

Bu içeriğimizde Kastamonu ilimizin bir ilçesi olan İnebolu’ya yer vereceğiz. İnebolu Gezilecek Yerler ve Tarihi hakkında her şeye bu içeriğimizden ulaşabilirsiniz. Sizler de Karadeniz Bölgemizin, Batısında yer alan doğa harikası ilçeyi gezmek istiyorsanız bu içeriğimize mutlaka göz atmalısınız.

Karadeniz Bölgemizin, Batısında yer alan Kastamonu ilimizin harika bir ilçesi olan İnebolu bir liman ilçesi olarak geçmektedir. Geleneksek mimari yapısı ve harika güzel doğası ile Karadeniz bölgesinde mutlaka gezip görülmesi gereken yerler arasındadır.

İnebolu Tarihi

İnebolu ilçesinin kuruluş tarihi hakkında tam bir bilgi bulunmamaktadır. İlk yerleşimin Lidyalılar döneminde Lidyalılar tarafından yapıldığı düşünülmektedir. Bu topraklarda Lidyalılardan sonra Presler ve daha sonra Romalılar hüküm sürmüştür. Romalıların hakimiyet döneminde Lonopolis adını alan ilçemiz, daha sonrasında Selçukluların hakimiyetine girerek bugünkü adına kavuşmuştur.

İnebolu ilçemiz Kurtuluş Savaşında önemli bir rol üstlenmiştir. O dönem Kurtuluş Savaşına katılmak isteyenler Ankara’ya ulaşabilmek için İnebolu’yu kullanarak Anadolu’ya geçmişlerdir. İstanbul ve Rusya’dan gelen cephelerde kullanılmak üzere olan silahların taşınmasında çok önemli bir yere sahiptir. İnebolu ilçesinden çok sayıda vatandaşımız savaş katılarak ve savaş boyunca vatandaşlarımız seferber olmuşlardır.

İnebolu Gezilecek Yerler ve Tarihi
İnebolu Gezilecek Yerler ve Tarihi

İnebolu Gezilecek Yerler

Karadeniz’imizin mükemmel doğasını ve Kurtuluş Savaşımızın izlerini görerek hissetmek isteyenler için en güzel rotaların arasında yer almaktadır. Küre dağlarının deniz ile birleştiği noktada yer alan İnebolu’nda yeşilin ve mavinin her tonuna şahitlik edebilirsiniz. Şehir merkezinden tepelere doğru yürüyerek mükemmel bir doğa yürüyüşü ile bütünleşebilirsiniz. Geriş Tepesini ziyaret edebilir ve oradaki Rumlar için çok önemli olan manastırı ziyaret edebilirsiniz. Apaş Tepesinde konumlanan kalede, Roma döneminde yaşamış olan meşhur kahin Paflaganya’lı olan Aleksandros’un bir zamanlar orada yaşadığına da inanılmaktadır. İnebolu ilçesinin meydanında bulunan Şerif Bacı Anıtı ise Kurtuluş Savaşımızda yapılan fedakarlıkları simgelemektedir.

İnebolu Gezilecek Yerler ve Tarihi
İnebolu Gezilecek Yerler ve Tarihi

İnebolu Nerede?

Kastamonu ilimizin sınırları içerisinde yer alan İnebolu, Karadeniz kıyılarımızda bulunan Küre Dağlarının eteklerinde yer almaktadır.

İnebolu’ya Ne Zaman Gidilir?

İnebolu’da Karadeniz iklimin hakim olmasından kaynaklı kışları ve yazları yağış almaktadır. İnebolu’ya en çok yağış aralık ve mart aylarında düşerken bahar aylarında ise sis görülmektedir. Yaz aylarında maksimum dereceye ulaşan nem sayesinde yaz aylarının en sıcak dönemlerini yaşabilirsiniz.

İnebolu’ya Nasıl Gidilir?

İnebolu’ya İstanbul’dan 600 kilometre, Ankara’dan 415 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. İnebolu’ya giden yolların bir kısmı virajlı olmasından kaynaklı dikkatli olmanızda fayda vardır. İnebolu merkeze ulaştıktan sonra güzel ilçemizin tadını çıkartarak gezmeye başlayabilirsiniz.

İnebolu Gezilecek Yerler ve Tarihi
İnebolu Gezilecek Yerler ve Tarihi

İnebolu’da Kalınacak Yer Var Mı?

İnebolu’da konaklamak için imkanlar kısıtlıdır. Ama bu kadar az konaklama imkanı olan ilçemizde fiyatlar gayet uygundur. İnebolu ilçemizde bulunan pansiyonlar ve oteller deniz kenarında yer almaktadır. Tatiliniz boyunca muhteşem bir deniz manzarası ile tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz.

İnebolu Şehir İçi Ulaşım

İnebolu ilçemizin küçük oluşundan kaynaklı her yere yürüyerek ulaşmak mümkündür. Ama yürümek istemiyoruz diyenler içinde şehir içi ulaşımda bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz