Göcek Gezilecek Yerler

0
1358
Gocek-Gezilecek-Yerler
Gocek-Gezilecek-Yerler

Bu makalemizde Göcek Gezilecek Yerler hakkında detaylı bilgi vereceğiz. Mavi ve huzurlu bir yolculuk dendiği zaman Türkiye sınırları içeresinde yer alan ilk akla gelen adreslerden biri olan Göcek, Muğla iline bağlı küçük ve şirin bir beldedir. Fethiye Körfezinde yer alan Göcek, mavi ve yeşilliğin iç içe geçtiği bir saklı cennettir. Doğası, berrak denizi ve samimi halkıyla ziyaretçilerin kalbinde her daim taht kurmayı başarmıştır.

Geçmişte Daidala ismiyle anılan ve Likyalıların yaşadığı bir kent olması sebebiyle de tarihte önemli bir yere sahiptir. Göcek’te keyifli bir deniz tatilinin yanı sıra rüzgar sörfü ve dalış gibi su sporları da yapabilirsiniz.

Göcek yazları aktif bir belde olmasıyla ile birlikte akşamları vakit geçirebileceğiniz mekanları mevcuttur. Sahile indiğiniz zaman sağınız ve solunuz da tamamen Yat marinalarını göreceksinizdir. Kışları ise yalnızca ölü bir beldedir. Restoran ve kafeler kışları kapatır. Yalnızca Göcek’in kendi halkını görmeniz mümkündür. Tarihe meraklıysanız geçmiş yüzyıllar öncesine uzanan bu yerleşkenin gizemli sırlarını keşfederek öğrenebilirsiniz.

Gocek-Gezilecek-Yerler
Göcek Manzarası Göcek Gezilecek Yerler

Muğla Göcek Nasıl Gidlir?

Göcek’e hem hava yolu hem de karadan ulaşım mümkündür. Dalaman havalimanından yaklaşık 18 kilometre uzaklıkta olan bu beldeye eğer yaz mevsiminde ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, her gün uçak bulmanız mümkündür. Eğer karayolu ile gidecekseniz. Muğla’nın her ilçesinden Göcek’e otobüsler ile ulaşabilirsiniz.

Eğer kendi arabanızla gidecekseniz Muğla Göcek‘in illere göre uzaklığı şu şekildedir;

  • Ankara, Göcek arası kaç saat?: 650 kilometre, yaklaşık dokuz buçuk saat.İzmir-Göcek: 310 kilometre, yaklaşık dört buçuk saat.
  • İzmir, Göcek arası kaç saat?: 310 kilometre, yaklaşık dört buçuk saat.
  • Antalya, Göcek arası kaç saat?: 225 kilometre, yaklaşık üç buçuk saat.
  • Bursa, Göcek arası kaç saat?: 615 kilometre, yaklaşık sekiz buçuk saat.

Göcek Görülmesi Gerekilen Tarihi Yerler

Gemiler Adası: Ada sadece doğal güzellikleri ile değil sınırları içerisinde bulunan Bizans Dönemi’ne ait kilise şapel kalıntıları ile gelenlerin dikkatini çekmektedir. Adaya ulaşım çeşitli teknelerle sağlandığı ada Hristiyanlığın ilk yayıldığı merkezlerden olması sebebiyle dine öneme sahiptir. Adanın bir diğer ismi de St.Nicholas’dır. Gemile adası olarak da bilinen bölge hakkında daha fazla bilgiyi Gemile Adası Fethiye Nasıl Gidilir isimli makalemizde okuyabilirsiniz.

Gocek-Gorulmesi-Gerekilen-Tarihi-Yerler
Gemiler Gezilecek Yerler

Tlos: Likya uygarlığının altı büyük kentinden biridir. Aynı zamanda spor merkezi olarak da bilinmektedir. Mitolojide en destansı figürlerinden biri olarak bilinen uçan kanatlı at Pegasus’un sahibi Bellforonte’nin yaşadığı yer olarak da bilinir. Likyalılar özgü ev tipi ve mezarlıkları ile ilgi çekicidir. Tlos Ören yeri hakkında daha fazla bilgiyi Tlos Ören Yeri Gezilecek yerler isimli makalemizde okuyabilirsiniz.

Gocek-Gezilecek-Yerler-Tlos
Göcek gezilecek yerler Tlos

Kayaköy: Ne zaman kurulduğu tam bilinmeyen Kayaköy’ün geçmişi 14. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Eski bir Rum yerleşim yeri olan zamanın da Levissi diye bilinen bu köy , Türkiye’nin yakın tarihinde kritik ve önemli bir yere sahiptir.

Mugla-kayakoy-gezilecek-yerler
Kayaköy gezilecek yerler

Bu yazımızda sizler için Muğla Göcek gezilecek yerleri ve Muğla Göcek tarihi yerleri derledik. Göcek hakkında merak ettiklerinizi bize yorum olarak iletebilirsiniz. Fethiye ilçesi hakkında bilgi edinmek istiyorsanız Fethiye Gezilecek Yerler makalemizi okuyabilirsiniz. İyi gezmeler!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz