Bilecik Gezi Rehberi

0
360

Bu makalemizde Bilecik Gezi Rehberi yer vereceğiz. Türkiye’nin en küçük illerinden biri olan Bilecik tarihi ve doğal güzellikleri ile ülkemizde büyümeye devam etmektedir.

Bilecik Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Türkiye’nin en küçük illerinden biri olan Bilecik, Marmara Bölgesinin güneydoğusunda yer almaktadır. Bilecik konumu sayesinde hızla büyümektedir. Bilecik coğrafi konumunun yanı sıra tarihi açıdan da ülkemizde çok önemli bir yere sahiptir.

Antik çağlardan başlayarak günümüze kadar büyük uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Söğüt’de Osmanlı Devleti’nin temelleri atılmıştır. İnönü Savaşları Bozüyük ilçesinde gerçekleşmiştir. Yaşana bu büyük iki tarihi olay Bilecik ilinin kuruluş ve kurtuluş simgesi olarak anılmasını sağlamıştır.

Bilecik ili Sakarya Nehri’nin etrafında büyümüştür. Doğal güzellikleri, geniş ferah ormanları, mesire alanları ve göletleri ile gelenleri büyülemeye devam ediyor. Bilecik ülkemizde nar üretiminde bölge birincileri arasındadır. Bölgede yetişmekte olan şerbetçi otu bira sanayisinde kullanılmaktadır.

Bilecik’te bir çok konuda olduğu gibi ormancılık, madencilik, mermer, sanayi ve tahta işlemciliğinde de ön plandadır. Ve bunlar Bilecik ekonomisinin ve ülke ekonomisinin gelişmesi açısından da çok önemli bir yere sahiptir.

Bilecik Gezi Rehberi
Bilecik Gezi Rehberi

Bilecik’te Gezilecek Yerler

Geçmişten günümüze kadar uzun bir tarihe ev sahipliği yapmış olan Bilecik’te Antik Çağdan günümüze pek çok uygarlığın tarihi kalıntılarını barındırmaktadır. En çok Osmanlı Devletinin izlerini taşıyan Bilecik’te Osmanlı Devletine ait çok fazla tarihi eserle karşılaşmanız mümkündür. Tarihi ve doğal güzelliklerin büyük bir kısmı şehir merkezinde yer almaktadır. Bir kısmı ise Bilecik ilçelerinde yer almaktadır. Bunların hepsi bir günde gezmeniz mümkündür. İşte gezilmesi gereken yerler şu şekildedir;

  • Bilecik Müzesi
  • Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi
  • Metristepe Zafer Anıtı
  • Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı
  • Kömürsü Yaylası
  • Merdivenli Kaya
  • Ertuğrul Gazi Türbesi
  • Şeyh Edebali Türbesi
  • Orhan Gazi Camii
  • İnönü Şehitliği
Bilecik Gezi Rehberi
Bilecik Gezi Rehberi

Bilecik Nerededir?

Bilecik ilimiz Marmara Bölgemizin Güneydoğusunda yer almaktadır. Bilecik konumu ile Anadolu’ya açılan bir kapı niteliğindedir. Kuzeyin Sakarya, güneyinde Kütahya, Batısında Bursa, doğusunda ise Bolu ve Eskişehir illerimiz yer almaktadır.

Bilecik’e Ne Zaman Gidilir?

Bilecik bulunduğu konumu nedeni ile bölgeler arası iklim ve bitki örtülerinin değiştiği noktada oluşundan kaynaklı rahatlıkla 3 iklim tipine de rastlamanız mümkündür. Bu yüzden Bilecik’e ilkbahar ve sonbahar aylarında gitmenizi öneririz. Bileceğe özgü festivaller ve etkinlikler eylül ve ekim aylarında yapılmasından dolayı bizim önerimiz eylül ve ekim aylarındadır. Hem tarihi ve doğal güzelliklerini gezerken aynı zamanda etkinlik ve festivallerine katılarak eğlenebilirsiniz.

Bilecik Gezi Rehberi
Bilecik Gezi Rehberi

Bilecik’e Nasıl Gidilir?

Bilecik’e ulaşmak için bir çok farklı yol bulunmaktadır. İster hava yolu ya da kara yolunu tercih edebilirsiniz isterseniz de demir yolunu tercih ederek nostaljik bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Bilecik’te Nerede Kalınır?

Bilecik’te her bütçeye uygun konaklama imkanları bulunmaktadır. 2,3 ve 4 yıldızlı otellerden başlayarak, pansiyon ya da günlük ev kiralama şansınız bulunmaktadır. Otel fiyatları bulunduğu konuma göre değişiklik göstermektedir. Bilecik’te en ucuz konaklama fiyatları 70-90 arasında değişmektedir.

Bilecik Şehir İçi Ulaşım

Bilecik’in küçük olmasından kaynaklı her yere şehir içi dolmuşları ile ulaşmanız mümkündür. Hem de size daha uyguna gelecektir. Şehir içi ulaşım seferlerini sağlayan dolmuş ve minibüs saatleri sabah 07:00’da başlayarak gece 00:00’a kadar devam etmektedir. Diğer bir tercih olarak taksileri de kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Bilecik Gezi Rehberi
Bilecik Gezi Rehberi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz